~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................Σελίδα για την ενημέρωση, τον πολιτισμό, την κοινωνία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

................Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη...........

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Λαγκαδινή Στέγη…

              Λαγκαδινή Στέγη…            



Πριν μερικά χρόνια ο συμπατριώτης Πάνος Χουντής (της θεια-Στάσιας) μού έστειλε στο κινητό την παρακάτω φωτογραφία καλώντας με να πάρω θέση. Για όσους αναρωτιούνται, είναι η απόδειξη πληρωμής με την οποία ο Σύνδεσμος έλαβε σχεδόν 15.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών (Ταμείο Στέγης) προκειμένου να φτιαχτεί η Λαγκαδινή Στέγη. Πράγματι ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου ζήτησα – ως όφειλα – αναλυτικά οικονομικά στοιχεία μεταξύ άλλων και για την εξόρμηση που είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια ο Σύνδεσμος για τη Λαγκαδινή Στέγη, η οποία ως γνωστόν έμεινε κι αυτή στα χαρτιά (ή καλύτερα στις…σελίδες της ΗΧΟΥΣ). 


Η «δημοκρατική» όμως πλειοψηφία στη διοίκηση του Συνδέσμου (ευτυχώς ορισμένα μέλη του Δ.Σ. – έστω και αργά – κατάλαβαν τι συνέβαινε και λάκισαν) δεν έδωσε στην Εξελεγκτική Επιτροπή τα στοιχεία που ζητήθηκαν αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι απεχθάνονται τη διαφάνεια και το λαϊκό έλεγχο. Την ίδια απαράδεκτη τακτική ακολούθησαν και με το Κληροδότημα «Στάθης Ασημακόπουλος» όπου ως γνωστόν αρνούνται πεισματικά μέχρι σήμερα να δημοσιεύσουν στην ΗΧΩ τους ετήσιους προϋπολογισμούς και απολογισμούς. 
Τα ερωτήματα όμως των Λαγκαδινών είναι αμείλικτα: 
1) Γιατί ο Σύνδεσμος πρόδωσε το όραμα των εν Αττική Λαγκαδινών για τη Λαγκαδινή Στέγη; Δε θα απολογηθούν στους Λαγκαδινούς; 2) Πού βρίσκονται τα 15.000 ευρώ που έλαβε ο Σύνδεσμος από το Υπουργείο Οικονομικών (δηλ. από τον Έλληνα φορολογούμενο); Γιατί δεν τα επιστρέφουν στον Έλληνα φορολογούμενο; 3) Πόσα χρήματα συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος από την οικονομική εξόρμηση για τη Λαγκαδινή Στέγη; Γιατί δε μας λένε; 4) Γιατί τόσα χρόνια δεν επιστρέφουν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από την οικονομική εξόρμηση στους Λαγκαδινούς, οι οποίοι προσφέρθηκαν να δώσουν από το υστέρημά τους για τη Λαγκαδινή Στέγη; 5) Τι απέγιναν οι λαλίστατοι συμπατριώτες Λαγκαδινοί που επικροτούσαν κάποτε δημόσια το Σύνδεσμο (και μέσω της ΗΧΟΥΣ) για τη δημιουργία της Λαγκαδινής Στέγης; Γιατί ξαφνικά σώπασαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου